Verstopping Den Haag

Een verstopping in uw riolering in Den Haag is ontzettend vervelend. Er zijn allerlei manieren waarop u kunt merken dat er een ophoping is: uw toilet spoelt niet meer door, de gootsteen en het doucheputje laten geen water meer weglopen en uw wasmachine werkt niet meer naar behoren. Als u deze problemen tegelijk heeft, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een verstopt riool. Gelukkig kan ATF Loodgieter & Onderhoud uit Den Haag dit snel en vakkundig voor u oplossen. Indien nodig voeren wij eerst een rioolinspectie uit om het probleem vast te stellen.

Verstopping Den Haag voorkomen

Een verstopte riolering kan voorkomen worden. Niet altijd, maar er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om het risico van een verstopping tot een minimum te beperken. Een hiervan in een preventieve rioolreiniging. Kijk hieronder voor een aantal andere tips van onze rioolspecialisten, waardoor de kans op een verstopping zo klein mogelijk wordt gehouden:

  • Spoel geen vetresten, verfresten, etensresten of andere vormen van afval door uw toilet.
  • Gooi geen maandverband, luiers of tampons in uw wc, maar zet een afvalbak in naast uw toilet en gooi het afval daar in.
  • Haal haren uit het doucheputje en gooi het weg, in plaats van het sifon losdraaien en de haren alsnog door het riool spoelen. Veel haren kunnen zorgen voor een verstopping.
  • Volg de aanwijzingen op de verpakkingen van een ontstoppingsmiddelen. Verkeerd gebruik kan een verstopt riool alleen maar erger maken!
  • Gebruik niet teveel wc-papier.

Tevens is het handig om signalen van een beginnende rioolverstopping te herkennen. Een borrelend geluid uit een afvoer, luchtbelletjes die omhoog komen als er water wegloopt en natuurlijk water dat moeizamer wegloopt zijn allemaal tekenen van een beginnende rioolverstopping. Wanneer dit het geval is kunt u proberen om het zelf te ontstoppen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een ‘plopper’ of een ontstoppingsveer. Lukt het u niet om dit zelf te verhelpen kunt u natuurlijk altijd in Den Haag en omgeving een beroep doen op onze rioolexperts!

Rioolverstopping Den Haag oplossen

Een verstopte afvoer of riolering zorgt zonder twijfel voor overlast. Een snelle oplossing is dan ook gewenst. Lang wachten met het verhelpen kan namelijk leiden tot grotere problemen zoals rioollekkage en rioolvliegjes. Laat dit snelle oplossen door ATF Loodgieter & Onderhoud doen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor al uw rioolproblemen. Voor een afspraak kunt u direct bellen met 070 - 207 50 98.