Verstopping: zo verholpen in Den Haag!

Een verstopping in uw riolering in Den Haag is ontzettend vervelend. Er zijn allerlei manieren waarop u kunt merken dat er een ophoping is: uw toilet spoelt niet meer door, de gootsteen en het doucheputje laten geen water meer weglopen en uw wasmachine werkt niet meer naar behoren. Als u deze problemen tegelijk heeft, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een flinke verstopping. Gelukkig kan Willem Bijl Rioolreiniging uit Den Haag dit snel en vakkundig voor u oplossen.

Hoe voorkomt u een verstopping?

Een verstopping kan voorkomen worden. Niet altijd, maar er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om het risico van een verstopping tot een minimum te beperken. Kijk hieronder naar een aantal tips van onze rioolspecialisten.

  • Spoel geen vetresten, verfresten, etensresten of andere vormen van afval door uw toilet.
  • Gooi geen maandverband, luiers of tampons in uw wc, maar zet een afvalbak in naast uw toilet en gooi het afval daar in.
  • Haal haren uit het doucheputje en gooi het weg, in plaats van het siffon losdraaien en de haren alsnog door het riool spoelen. Veel haren kunnen zorgen voor een verstopping.
  • Volg de aanwijzingen op de verpakkingen van een ontstoppingsmiddelen. Verkeerd gebruik kan een verstopping alleen maar erger maken!
  • Gebruik niet teveel wc-papier, want heel veel toiletpapier kan een verstopping veroorzaken.