Gootsteen ontstoppen Den Haag

Een gootsteen ontstoppen is een vervelend klusje. U kunt een aantal dingen proberen als uw gootsteen verstopt is. Verderop kunt u lezen wat u zelf kunt doen. De oorzaak van een verstopte gootsteen is vaak het doorspoelen van olie, vet en etensresten. Hier is de afvoer niet voor gemaakt. In bochten blijft het vet makkelijk plakken aan de leiding met als gevolg dat ook etensresten makkelijker hechten. In een enkel geval is de oorzaak van een verstopping een te nauwe afvoer. Door middel van een camera-inspectie kunnen wij dit voor u vaststellen.

Een beginnende verstopping herkennen

Om zelf een beginnende gootsteen verstopping te verhelpen is het zaak dat u de signalen ervan weet op te pikken. Natuurlijk valt het meteen op als het water niet meer wegloopt. Helaas is er dan al een volledige verstopping in de afvoer aanwezig. Om dit voor te zijn kunt u letten op de volgende signalen:

  • Weglopend water gaat gepaard met luchtbelletjes.
  • Als het water wegloopt hoort u een borrelend geluid.
  • Water loopt langzamer weg dan dat u normaal gewend bent.

Zelf gootsteen ontstoppen

U kunt dus ook zelf proberen om een gootsteen te ontstoppen. Er zijn tal van huis tuin en keukenmiddeltjes om dit te doen. Ga niet met chemische ontstoppingsmiddelen aan de slag. Deze doen meer schade dan dat u er baat bij heeft. Ook het niet professioneel gebruik van een ontstoppingsveer of trekveer is sterk af te raden. Op de onderstaande 2 manieren maakt u de beste kans om zelf de verstopte gootsteen te ontstoppen.

De plopper

De meest bekend manier is waarschijnlijk ‘de plopper’. Deze staat in bijna elk gootsteen kastje. Toch merken wij dat deze niet altijd goed gebruikt word. Het is zaak dat de plopper een tijdje in heet water ligt zodat deze zich makkelijk kan vormen aan de wasbak of gootsteen. Vervolgens zorgt u ervoor dat u een natte doek heeft welke u tegen het ontluchtingsgat boven de afvoer drukt. U zet de plopper op de afvoer en drukt deze een aantal keren krachtig met een pompende beweging naar beneden. Het water in de afvoer word op deze manier in beweging gebracht wat aangekoekte resten moet verwijderen.

Sifon schoonmaken

Een andere manier van gootsteen ontstoppen is het reinigen van de sifon. Nieuwe afvoeren zijn eigenlijk altijd van plastic en kunt u eenvoudig losdraaien. Zorg ervoor dat u een emmer onder de afvoer heeft staan als u de sifon losdraait. Verwijder waar u bij kunt het vuil in de afvoer. Nu de sifon los is kunt u deze ook even schoonmaken. Plaats de sifon terug en let hierbij op de aanwezigheid van eventuele ringen of rubbertjes. Als u deze vergeet is de kans groot dat er een lekkage ontstaan.

Gootsteen ontstoppen Den Haag contact

Mochten deze manieren van gootsteen ontstoppen niet helpen en blijft uw gootsteen verstopt zitten? Neem dan contact op met de professionals van ATF Loodgieter & Onderhoud. U kunt ons altijd telefonisch bereiken op 070 - 207 50 98 of door ons contactformulier in te vullen. Wacht niet met in inschakelen van onze hulp. Bel direct met onze rioolspecialisten in de regio Den Haag!