Ontstoppen Den Haag

Ontstoppen is de oplossing voor een verstopte- of slecht doorlopende afvoer. Wordt u moedeloos van langzaam weglopend afvalwater of die indringende rioollucht? Bel dan ATF Loodgieter & Onderhoud. Dan zorgen wij ervoor dat deze situatie blijvend wordt opgelost.

Een riool ontstoppingsbedrijf is inzetbaar voor het oplossen van verschillende soorten verstoppingen. Dat beperkt zich niet alleen tot het hoofdriool. Ook in het geval van een verstopte afvoerleiding van de gootsteen, hemelwaterafvoer, wc of douche helpen we u met ontstoppen. We zijn bereikbaar via 070 - 207 50 98 en het contactformulier. Met onze hulp bent u snel van die nare verstopping verlost.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Den Haag

Een verstopping van een afvoerleiding komen we in de praktijk het vaakst tegen. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Als vuil zich er in ophoopt kunnen ze allemaal een ondoordringbare blokkade vormen voor het afvalwater.

Uiteraard is niet iedere verstopping even lastig te verhelpen. Soms komt u al een heel eind met uw eigen methoden. Het is wel goed om terughoudend te zijn met chemische middelen. Sommige kunnen ook schadelijk zijn voor uw afvoerleidingen. Mocht het u niet lukken zelf de verstopping op te lossen kunt u een ontstoppingsbedrijf benaderen om dat voor u te doen.

Ontstoppen doen we bij een smalle afvoerleiding doorgaans met een verenmachine. We brengen de veer in de afvoerleiding en rollen deze af tot de plek van de verstopping. Dan duwen we de veer door de blokkade heen en halen deze vervolgens weer terug. Zodra we de veer weer hebben ingerold spoelen we de laatste resten van de blokkade weg. En controleren we of de verstopping echt verholpen is.

Werkwijze bij ontstoppen riool Den Haag

Bij het ontstoppen van een brede afvoerleiding of het riool gaan we anders te werk dan bij een verstopping in een smalle afvoer. Dat komt vanwege de breedte van de gemiddelde standleiding van de riolering. Die is te wijd voor onze verenmachine. Daarom passen we in deze gevallen hogedrukreiniging toe om de verstopping te verhelpen

We beginnen met het maken van een opening in de rioolbuis. Vervolgens gaan we met een camera naar binnen om de verstopping te lokaliseren. Zodra we een inschatting kunnen maken van de precieze plaats en de hevigheid van de verstopping gaan we met een veer met een roterende spuitkop de afvoer binnen. De spuitkop spuit met hoge druk het riool schoon en verwijderd op die manier de verstopping.

Hoe we de verstopping uiteindelijk ook aanpakken, we proberen er altijd voor te zorgen dat u zo min mogelijk overlast ervaart. Stank is vaak onvermijdelijk. Het is als bijproduct van de verstopping meestal ook vooraf al aanwezig. In de meeste gevallen kunnen we de verstopping wel binnen een half uur oplossen zonder daarbij veel viezigheid naar boven te halen.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Den Haag

Als mensen ons bellen om te ontstoppen is dat het vaakst vanwege opeengehoopte viezigheid in een afvoerleiding. Zeepresten, haar, vet en andere viezigheid hechten zich in de loop van de tijd aan de binnenkant van de afvoerleiding en kunnen op deze manier een blokkade veroorzaken. Naast samengeklit vuil kan een verstopping ook veroorzaakt worden door een verzakte riolering of ingegroeide boomwortels.

Om er voor te zorgen dat de afvoer niet verstopt raakt kunt u zelf ook het nodige doen. Houd bijvoorbeeld goed in de gaten wat u allemaal door de afvoer spoelt. Spoel geen vet door de gootsteen, gebruik een zeefje voor de etensresten, verwijder haren uit het doucheputje en zorg dat er geen exotische dingen in de wc terechtkomen.

En mocht u graag het zekere voor het onzekere willen nemen kunt u het riool ook preventief laten reinigen. Daarmee kunt u de verstopping in de kiem smoren. Bijkomend voordeel is dat we een zwakke plek in het riool al in een vroeg stadium kunnen ontdekken zodat we deze kunnen herstellen nog voordat het tot problemen leidt.

Ontstoppen Den Haag methoden

Vanzelfsprekend wilt u bij een verstopping van de afvoer of riolering zo snel mogelijk een effectieve oplossing zien. Daarvoor hebben we bij ATF Loodgieter & Onderhoud diverse methoden. Wij gaan pas weg op het moment dat de verstopping volledig en duurzaam verdwenen is. Welke methoden gebruiken we om een verstopping effectief te verhelpen?

verenmachine

Een verenmachine wordt voornamelijk gebruikt bij leidingen in keukens en badkamers. Dit zijn namelijk buizen met een kleine diameter en daarvoor is ontstoppen met een verenmachine uitermate geschikt.

vacuüm

Met behulp van vacuümtechnieken kan uw riolering gereinigd worden. Een speciaal vacuümvoertuig zorgt dat uw gehele riolering compleet leeggezogen wordt. Wilt u hier gebruik van maken? Maak dan snel een afspraak!

hoge waterdruk

Voor grondleidingen en andere rioolbuizen met een grote diameteromtrek is reiniging met behulp van hoge waterdruk de oplossing. De leidingen worden door gespoeld met een waterstroom met een hele hoge druk erachter en dit zorgt ervoor dat het vuil los laat en mee naar buiten stroomt.

Contacteer ATF Loodgieter & Onderhoud bij een verstopping in Den Haag

Is het toch niet gelukt om een verstopping te voorkomen? Laat in 's Gravenhage dan uw afvoer ontstoppen door ATF Loodgieter & Onderhoud. Wat voor verstopping het is maakt weinig uit. Of het nou de gootsteen, de afvoer van de wc, de hemelwaterafvoer of het riool zelf is, wij hebben voor elke verstopping een doeltreffende ontstoppingsmethode.

Bel ons op 070 - 207 50 98 of vraag vandaag nog een offerte aan via het contactformulier. Ook voor het aanleggen of repareren van uw riolering kunt u bij ons terecht. Wij helpen u in 's Gravenhage en omgeving met al uw rioolwerkzaamheden.